Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær gulerod og løg i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen. Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er blevet møre og brankede i overfladen.
Hak tomaterne fint, og overfør dem til en skål. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person og 2 tsk. balsamico pr. person, og krydr godt med salt og peber. Lad tomaterne ligge og trække indtil servering, hvor salaten vendes i.
Varm en pande op ved høj varme. Steg gnocchi i ca. 2 min. på to sider i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve og er gennemvarme. Krydr med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i 2-3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve.
Skær kødet i tynde skiver, og krydr godt med salt og peber.
Kom gulerødder og løg i en blender (kan også gøres med en stavblender) sammen med hvidløg, krydderiblanding og ost.
Kør det hele på høj hastighed til en puré, og tilsæt vand, indtil blenderen får ordentligt fat.
Smag til med salt og peber.
Servér kødet med gnocchi, salat og romesco.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Romescokrydderi indeholder:
30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran
Kommentarer og forslag til opskriften