0

Koteletter med æble, salvie og kartoffel/sellerigratin

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Gratin: Skræl kartofler og selleri, pil løget og skær det hele i ½ cm tykke skiver. Pil hvidløgene og pluk bladene af persillen (de skal bruges til sidst). Hak hvidløg og persillestilke helt fint. Taglæg grøntsagerne med hvidløg, persillestilke, halvdelen af osten, salt og peber i et ovnfast fad med høje kanter. Hæld fløden over, top med resten af osten og bag i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min. til grøntsagerne er møre og gratinen gylden på toppen. Drys med hakkede persilleblade lige inden servering.

Koteletter: Befri æblerne for stilk og kernehus og skær æblekødet i både. Krydr koteletterne med salt og peber, brun dem på begge sider i lidt olie og læg dem i et ovnfast fad. Kom smørret på panden, lad det bruse af og rist æbler og salvieblade deri til æblerne lige begynder at tage lidt farve. Fordel æbler og salvie ovenpå koteletterne og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. til kødet er mørt.

Giv evt. en sprød grøn salat eller en tomatsalat til denne ret.

Kommentarer og forslag til opskriften