Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovne på 220 grader, gerne varmluft.
Skræl eller skrub rødderne. Skær dem i mundrette stykker og bred dem ud i et ildfast fad eller i en bradepande. Krydr med salt og dryp med rigeligt olivenolie.
Bag dem møre og gyldne i den varme ovn. Ca. 30 min.
Pluk persillen groft. Skær tynde strimler af det yderste gule citronskal. Pil hvidløg.
Hak hvidløg og persille sammen med citronskal.
Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande. Ca. 4-6 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
Snit spidskål fint. Drys den med lidt salt og sukker og klem den let med hænderne.
Rør yoghurten med lidt olivenolie og salt.
Servér rødder med stegte koteletter, knust kål, yoghurt, spicy nigella og servér straks med gremoulata på toppen.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Kommentarer og forslag til opskriften