0

Koteletter med bagte rødder og gremulata og knust kål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Nordisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerpersillerøddergulerødder
1 min.
Rødder

Tænd ovne  på 220 grader, gerne varmluft. 

Skræl eller skrub rødderne. Skær dem i mundrette stykker og bred dem ud i et ildfast fad eller i en bradepande. Krydr med salt og dryp med rigeligt olivenolie. 

Bag dem møre og gyldne i den varme ovn. Ca. 30 min. 

 

koteletbredbladet persillehvidløgcitron
10 min.
Gremoulata og koteletter

Pluk persillen groft. Skær tynde strimler af det yderste gule citronskal. Pil hvidløg.

Hak hvidløg og persille sammen med citronskal. 

Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande. Ca. 4-6 min. på hver side. Krydr med salt og peber. 

spidskålgræsk yoghurt, 10%spicy nigella & sesam
30 min.
Anretning og topping

Snit spidskål fint. Drys den med lidt salt og sukker og klem den let med hænderne. 

Rør yoghurten med lidt olivenolie og salt. 

Servér rødder med stegte koteletter, knust kål, yoghurt, spicy nigella og servér straks med gremoulata på toppen. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager