0
Koteletter med blød polenta og palmekål med parmesan

Koteletter med blød polenta og palmekål med parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Polentaen kræver en god tilsmagning, så smag grundigt til med salt og sort peber. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af grispalmekålhvidløgsalviecherry- eller blommetomater
1 min.
Gris og grønt

Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande. Ca. min. på hver side. krydr dem med salt og peber. 

Klargør imens grønt:
Snit palmekålen, snit hvidløg fint. Skær tomater i halve og pluk salvien groft (brug 5-6 blade pr. person). 

Sæt vand over til polenta; du skal bruge ca. 3-3,5 dl kogende vand pr. 100 g polenta. 

 

polentamelcreme fraiche 18%parmigiano reggiano (Parmesan)
12 min.
Polenta og grønt

Steg palmekål i 3-4 min. i olivenolie på den varme pande fra koteletterne. Kom hvidløg, salvie og tomat ved og steg i yderligere 3-4 min. Krydr med salt og peber og evt. en sjat hvidvin eller ca. 1-1,5 dl vand. Lun koteletterne med på panden igen inden servering. 

Riv parmesanen. 

Pisk polenta i det kogende vand. Pisk i 1-2 min. til den er glat og har konsistens som øllebrød. Krydr den gavmildt med salt og peber. Tag den af varmen og fyld den med parmesan og cremefraiche og smag til igen.

22 min.
Anretning

Anret polenta i dybe tallerkner med kotelet og grønt. Nyd straks. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?