0
Koteletter med orecchiette, pak choy og tomatsalat

Koteletter med orecchiette, pak choy og tomatsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her er en simpel ret, der kan nydes samlet, eller du kan nyde pasta først, og koteletter og tomatsalat bagefter. 

Har du parmesan, kan du altid give pastaen et skud :)

Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomaterrødløgfrisk mozzarellaorecchiette pasta
1 min.
Tomatsalat og pasta

Skær tomaterne i mundrette chunks, og snit rødløg fint. Anret det hele på et fad, dryp med olivenolie, og krydr med salt.

Tag mozzarellaen ud af køleskabet, og dryp den med lidt olivenolie. Vent med at bryde den over salaten til lige inden servering. 

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den ca. 2-3 min., til den er al dente.

hvidløgtørret chiliorecchiette pastakoteletrosmarinpak choy
5 min.
Orecchiette med pak choy og koteletter

Snit pak choy. Den lyse del skal snittes fint, og toppen skal snittes groft. Snit hvidløg i tynde skiver.

Sautér først den lyse del af pak choy i rigeligt olivenolie i en dyb pande sammen med hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt toppen af pak choy og steg kort. 

Tilsæt lidt knust tørret chili efter smag, og krydr med salt og peber. 

Afdryp pastaen (gem lidt vand), og tilsæt pasta til pak choy sammen med mere olivenolie og lidt kogevand. 

Steg koteletterne i olivenolie og smør (hvis du har) på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side. Tilsæt rosmarin, så koteletterne tager smag. Brug gerne rigeligt smør, så du får en lille sauce til servering. Krydr koteletterne med salt og peber. 

19 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med revet parmesan, hvis du har. 
Anret koteletter med pandesauce, og servér straks begge dele med tomatsalat til.

OBS - på billedet er måltidet lavet med broccoli, men i denne uge sender vi pak choy med i stedet.

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?