0
Koteletter med pasta, tomat, aubergine og mozzarella

Koteletter med pasta, tomat, aubergine og mozzarella

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Auberginerne må gerne blive helt møre, og falde næsten fra hinanden. Så er retten ekstra lækker. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

koteletauberginehvidløgflåede og hakkede tomater
1 min.
Koteletter og aubergine

Steg koteletterne i olivenolie på en stor varm pande i ca. 3-4 min. på hver side. Krydr dem med salt og peber, og tag dem af panden.

Skær auberginen i skiver, vend dem i mel, og steg dem i olivenolie i en varm sautépande i ca. 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og lækre (brug også panden fra koteletterne, auberginerne fylder en del).  Krydr dem med salt. 

Snit hvidløg i tynde skiver, og kom den med på panden med aubergine. Saml alle auberginerne i sauterpanden, og tilsæt de hakkede tomater.

Lad det simre stille og roligt, og smag til med salt, peber og et nip sukker. 

rigatoni, 50% fuldkorn
8 min.
Pasta

Kom pastaen i kogende saltet vand, og kog den i ca. 10 min., til den er al dente. 

Sigt kogevandet fra pastaen, men gem lidt til saucen.

Vend pastaen i saucen med auberginen, og kom koteletterne tilbage i panden. Spæd med kogevand efter behov, og smag til med salt, peber, evt. sukker og olivenolie. 

frisk mozzarellaTomater på stilkrødløgfrisk oregano
15 min.
Tomatsalat

Skær tomater og løg i skiver, anret begge dele på et fad, og krydr med salt, peber og olivenolie.

Skær halvdelen af mozzarella i skiver, top den på salaten, og dryp med lidt eddike og lidt oregano inden servering. 

23 min.
Anretning

Anret pasta med kotelet og aubergine toppet med brud af mozzarella og lidt oregano. 

Servér straks med tomatsalat til. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?