Har du en rest agurkesalat tilbage, kan den holde sig på køl, dækket af lagen, i ugevis!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 15-18 min.
Pil bladene af blomkålen, og kom kålen i en gryde med en smørklat, salt og 2 cm kogende vand.
Damp den under låg i 15-20 min., til blomkålen er helt mør, og tjek jævnligt om der mangler vand. Vandet må gerne koge næsten væk, inden du tilsætter en smule mere.
Fyld 1 dl sukker og 1 dl eddike pr. agurk i en kasserolle, og kog op til sukkeret er smeltet.
Flæk agurkerne, skrab kernerne ud med en teske, og skær dem i skrå skiver. Snit rødløg i tynde både.
Vend løgene i den varme lage, og lad dem koge med op.
Sluk, vend agurk med lagen, og krydr gavmildt med peber.
Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande i 3-5 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
Hak persillen, og vend den med de varme, afdryppede kartofler. Tilsæt evt. lidt smør eller olivenolie.
Hak dild og kapers, vend begge dele i creme fraichen, og smag til med peber.
Anret blomkålen med kaperscreme, og servér med koteletter, kartofler og afdryppet agurkesalat.
Kundekommentarer ()