0
Koteletter med rosmarinstegte gnocchi, pecorino og blomkål

Koteletter med rosmarinstegte gnocchi, pecorino og blomkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelet af grishvidløg
1 min.
Koteletter

Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande) og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem og steger dem på den anden side. Når du vender kødet, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug det halve her) til panden sammen med en lille klat frisk smør, og lader det bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 min. på hver side. Sæt koteletterne til side og hold dem varme, mens du steger gnocchi.

gnocchipecorino romanorosmarinblomkålcitron
10 min.
Gnocchi

Kom de rå gnocchi på den varme pande, hvor du stegte koteletterne, sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 min., til de er gyldne og lækre. Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med hele plukkede rosmarinblade. Skær blomkålen i 2-3 mm tykke skiver på et mandolinjern (du kan godt skære det meste af stokken med), og kom blomkål på panden sammen med gnocchi’erne. Riv nu halvdelen af peccorinoen i, og vend rundt. Smag til med salt og peber, og sving det hele rundt sammen med lidt revet citronskal.

rosmarin
25 min.
Anretning

Fordel gnocchi og blomkål i bunden af tallerkenerne, læg koteletten oven på og riv lidt pecorino over. Kværn masser af sort peber over retten, og pynt evt. med rosmarin.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?