0
Koteletter og grønkålssalat med appelsin og mandler

Koteletter og grønkålssalat med appelsin og mandler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter

Mandlerne kan også ristes i ovnen, hvis du foretrækker det.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerpersille
1 min.
Kartofler

Halvér kartoflerne, kom dem i kogende saltet vand, og kog dem ca. 10 min. under låg, til de er møre. 

Hak persillen fint. 

Sigt vandet fra kartoflerne, og vend dem med lidt smør eller olivenolie, persille og evt. lidt salt.

koteletmandler
6 min.
Mandler og koteletter

Rist mandlerne på en tør, varm pande i 5-7 min. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.

Tør evt. panden af, og kom olivenolie på. Steg koteletterne i 2-4 min. på hver side, eller til de er gyldne og gennemtilberedte. Krydr med salt og peber. 

grønkålæblerappelsindijon sennep
12 min.
Salat

Rib grønkålen, og hak den fint. Skær æblerne i både. Skræl appelsinen, og skær den i skiver. 

Rør en dressing af 1/2-1 brev dijonsennep, 1 -2 tsk. honning eller sukker, 2-3 spsk. olivenolie, 1-2 spsk. lys eddike, salt og peber. 

Vend kålen med dressingen, og anret den med frugt og mandler.

19 min.
Anretning

Servér koteletter med kartofler og salat. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.