0

Krabbekløer med grillede gulerødder og nye kogte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start med at lave en lage til krabbekløerne: Hæld hvidvinen i en lille gryde og tilsæt ½ bundt hakket dild og 1 spsk. salt. Kog lagen ganske kort til dilden falder sammen. Lad den køle af.

1 time før I skal spise: Knus skallen på krabbekløerne med en hammer eller enden af skaftet på en kokkekniv. Læg krabbekløerne i lagen og sæt dem i køleskabet. Hvert kvarter vender du dem eller øser lagen hen over dem med en lille ske.

Gulerødder: Skyl gulerødderne og skær spidsen og toppen af. Kom dem i spilkogende vand og kog dem i 10 minutter. Derefter skal de overhældes med koldt vand, så de ikke koger videre. Hvis du ikke stopper varmeudviklingen inde i guleroden, bliver den kedelig og uden bid i. Sæt tallerknen med gulerødderne til side, de skal først bruges, når krabbekløerne skal grilles.

Kartofler: Gnub kartoflerne rene med fingrene og kog dem i 20 minutter. Mens de koger laver du en cremefraichedressing.

Cremefraichedressing: Cremefraiche røres med ½ bundt hakket dild og hvidløgene. Smag til med salt og peber.

Ved grillen: Hvis du griller med kul, skal du indrette grillen til indirekte varme. Hvis du griller med gas, skal du stille varmen til medium. Smør risten med lidt koldpresset rapskimolie.

Læg krabbekløerne på den ene side af griillen og gulerødderne på den anden. Det er nemmest, for gulerødderne skal vendes ofte.

Grill krabbekløer og gulerødder ca. 10 - 12 minutter. Vend gulerødderne ofte og krabbekløerne 1 eller 2 gange.

Gulerødderne skal have taget farve og fået grillmærker, og skallen på krabbekløerne skal også have taget farve - og kødet skal være hvidt.

Ved bordet: Kom lidt smør på de varme gulerødder lige inden servering. Server dem som tilbehør sammen med kartoflerne og cremefraichedressingen.

Sørg for at have et lille spækbræt og en lille hammer klar, da der kan blive brug for den……samt masser af papirservietter.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften