0

Krabbesalat med kartofler og grillede asparges

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dressing:

Det brune krabbekød fra de 4 krabber

6 spsk. olivenolie

1 dl friskpresset citronsaft eller æbleeddike

4 spsk. kapers

60 g cornichoner

1 lille bundt hakkede krydderurter

evt. 3-4 stk. saltede ansjosfileter, fra olielage

salt og peber

Intet går til spilde i denne salat, hvor det hvide krabbekød blandes med grøntsagerne, og det brune kød og evt. koral

(æg) anvendes i dressingen. Ben og skaller kan koges til fond efterfølgende.

Krabber: Nå du modtager krabberne fra Skagenfood er de allerede kogt. SE HER HVORDAN DU ORDNER KRABBERNE

Bræk klør og ben fra kroppen. Giv kløerne (se video ovenover) et forsigtigt dunk med et knivskaft (ikke for hårdt, så kommer der masser af irriterende splinter), og pil kødet ud. Hvis du har tålmodighed, så pil også kødet ud af benene på samme vis med en hummergaffel. Eller kog fond af alle skaller og ben. Sæt en tommelfinger mellem skjold og krop ved halen, og hiv dem forsigtigt fra hinanden. Pil kødet ud, og skil det i brunt og hvidt kød - eventuelle orange koral (æg) følger med det brune kød. Alt blødt indeni er spiseligt på nær de fiberagtige gæller og den benede mave lige bag øjnene.

Salat: Kog kartoflerne i saltet vand, til de stadig har lidt bid, afkøl dem, og skær dem eventuelt i mindre stykker. Bræk de nederste 4-5 cm af de grønne asparges. Pensl og grill halvdelen på grillen eller en grillpande. Gem 4 til pynt og skær resten, inkl. de rå, i skrå stykker på ca. 1 cm. Skyl og tør/slyng spinaten og krydderurterne. Snit forårsløgene fint.

Dressing: Bland det brune krabbekød og eventuelt koral med olie, citronsaft, kapers, hakkede cornichoner, hakkede krydderurter, salt og peber, og smag dressingen til. Den skal være fast i konsistensen og syrlig.

Servering: Bland forsigtigt kartoffelstykker, spinat, forårsløg, snittede asparges, det meste af det hvide krabbekød (gem et par pæne klostykker til pynt) med lidt dressing. Anret på et smukt fad, og fordel resten af dressingen over med de grillede asparges og de sidste pæne stykker af krabben plus grofthakkede krydderurter som pynt. Giv eventuelt citronbåde til.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?