0
Krabbesuppe på 2 måder
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fordelen ved at bruge hele krabber er bl.a. at man kan lave den lækreste, intenst smagende krabbebisque eller krabbesuppe. Den klassiske bisque har noter af tomatpuré, hvidvin og brandy. Man kan også sagtens blande krabbeskallerne med andre skaldyrsskaller som, rejer, hummer eller jomfruhummer.

Når krabberne er pillede, kan man bruge det hvide og det meste af det brune kød til en anden ret. Gem dog noget brunt kød til at komme i suppen.

1 kg skaller (krop og andet 'affald', bare ikke gællerne, ristes i en stor gryde eller i bradepanden i oven med rigeligt god olivenolie. Samtidig tager man 1 kg blandede suppeurter i grove tern, f.eks. gulerod, porre, løg og selleri og giver samme behandling.

Skallerne tilsættes så en flaske hvidvin, lidt brandy, en bouquet garni og tomatpuré og får lov at koge lidt ind. Har man fiskefond (eller hønsefond) kommes en liter på plus 1 liter vand, ellers bare 2 liter vand, samt de ristede grøntsager der har fået en tur med stav-blenderen. Det hele koges yderligere ind og sies. Suppen tilsættes piskefløde og koger igen lidt ind. Smagen justeres med salt, peber, lidt paprika og/eller cayenne peber, evt. lidt mere brandy. Når den er færdig tilsættes det brune kød. Dette giver den velkendte lyserøde bisque.

Alternativ er:

At gøre som oven beskrevet, men udelade brandy, tomatpuré og paprika, og tilsætte stykker af græskar og lidt æble til grøntsagerne. Det giver en alternativ karrygul krabbesuppe, der er ligeså velsmagende.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?