0
Krebinetter med dampede gulerødder vendt i bøllingsøost

Krebinetter med dampede gulerødder vendt i bøllingsøost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

gulerod
3 min.
Kog gulerødderne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skræl gulerødderne og flæk dem i kvarte.

Kog gulerødderne i  2 min., overfør dem til et dørslag og lad dem dampe af.

hakket grisekød 4-7%raspæg
10 min.
Steg krebinetterne

Gør 3 tallerkener klar. En med hvedemel, en med raspen og den sidste med pisket æg.

Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend bøfferne først i hvedemel, derefter i æg og til sidst i rasp.

Steg bøfferne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. på hver side.

estragoncitron
20 min.
Rør gulerødderne

Hak estragonen groft og overfør til en stor skål sammen med linserne, revet ost, revet citronskal og citronsaft.

Vend det godt rundt og smage til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Server krebinetterne med gulerodssalaten.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
558 kcal
Fedt:
22,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
37,6 g
heraf sukkerarter:
13,9 g
Kostfibre:
13,8 g
Protein:
43,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?