0
Krebinetter med dampet grønt, agurkesalat og kartofler

Krebinetter med dampet grønt, agurkesalat og kartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

små kartofleragurk
1 min.
Kartofler og agurkesalat

1. Kog kartoflerne møre under låg i ca. 15-20 min. 

2. Fyld 1 dl sukker og 1 dl lys eddike (pr. agurk) i en kasserolle, og kog op til sukkeret er smeltet. Skær agurken i tynde skiver, kom den i den varme lage, og krydr med peber. Sluk for blusset, og lad agurkerne trække indtil servering. 

Hakket grisekødraspgulerødderspidskål
10 min.
Krebinetter og dampet grønt

3. Rør kødet med salt og peber. Form 1 krebinet pr. pers., og tryk den godt ned i rasp. Steg den gylden og gennemstegt i olie på en pande ved middelvarme i 6-7 min. på hver side . 

4. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Snit kålen groft, og sautér begge dele i olivenolie på en varm pande i 2-3 min. Tilsæt en smule kogende vand undervejs, så grøntsagerne dampkoger, og krydr med salt. 

græsk yoghurt, 10%hvidløgpurløg
25 min.
Dressing og anretning

5. Rør yoghurt med lidt revet hvidløg og hakket purløg, og smag til med salt og peber. 

6. Anret krebinetter med kartofler, dampet grønt, agurkesalat og dressing, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften