Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Pil de yderste blade af spidskål, og del i kvarte, så de passer i en flad gryde, og krydr dem med salt. Hæld lidt vand i, så det dækker bunden, og varm op ved middelhøj varme. Lad spidskålen dampe med låg på i ca. 15 min., indtil de er helt møre.
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de begynder at poppe. Ryst dem ofte, så de ikke brænder på.
Form kødet til bøffer, og krydr dem med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Pensl bøfferne med sennep, og vend dem efterfølgende i rasp.
Steg bøfferne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 6 min. på hver side.
Spred de kvarte spidskål ud på et fad, og krydr med 1 tsk. olie pr. person, revet citronskal, citronsaft og solsikkekerner.
Servér krebinetterne med kartofler og spidskålscarpaccio.
Retten er oprindeligt lavet med porre, men i denne uge skal du lave retten med spidskål.
Kundekommentarer ()