0
Krebinetter med spidskålscarpaccio og solsikkekerner

Krebinetter med spidskålscarpaccio og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

spidskål
5 min.
Damp spidskål

Pil de yderste blade af spidskål, og del i kvarte, så de passer i en flad gryde, og krydr dem med salt. Hæld lidt vand i, så det dækker bunden, og varm op ved middelhøj varme. Lad spidskålen dampe med låg på i ca. 15 min., indtil de er helt møre. 

Rist solsikkekernerne på en tør pande til de begynder at poppe. Ryst dem ofte, så de ikke brænder på.

Hakket grisekødsenneprasp
10 min.
Steg krebinetterne

Form kødet til bøffer, og krydr dem med salt og peber.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Pensl bøfferne med sennep, og vend dem efterfølgende i rasp.

Steg bøfferne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 6 min. på hver side.

solsikkekernercitron
20 min.
Lav spidskålcarpaccioen

Spred de kvarte spidskål ud på et fad, og krydr med 1 tsk. olie pr. person, revet citronskal, citronsaft og solsikkekerner.

25 min.
Anretning

Servér krebinetterne med kartofler og spidskålscarpaccio.

Retten er oprindeligt lavet med porre, men i denne uge skal du lave retten med spidskål.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
18,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
59,7 g
heraf sukkerarter:
10 g
Kostfibre:
8,7 g
Protein:
36,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?