0
Krebinetter med ristet rødbedepuré og estragon dertil kartoffelkompot med æble og peberrod

Krebinetter med ristet rødbedepuré og estragon dertil kartoffelkompot med æble og peberrod

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

rødbederskalotteløghvidløg
Rødbedepuré:

Skræl og del rødbederne i mundrette stykker. Rist dem i en tykbundet gryde i lidt smør sammen med fintsnittede skalotteløg og hvidløg. Når det hele er gyldent, uden at det er branket, tilsættes det halve af fløden og 2-3 spsk. vand. Det hele koges mørt under låg ved svag varme, det tager ca. 25 minutter. Når rødbederne er møre, blendes massen til en lind pure, der smages til med salt og peber samt plukket og hakket estragon.

hakket grisekødrasp2
Krebinetter:

Rør kødet sejt med salt. Krydr med peber, og rør en tredjedel af raspen og den sidste halvdel af fløden sammen med kødet. Form kødet til ovale bøffer, og hak dem let, ligesom du ville lave en hakkebøf. Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken. Hvis du ikke har et æg, kan du bruge lidt mælk eller fløde. Bland det sidste rasp med lidt fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken. Vend krebinetterne i mel, dernæst i det sammenpiskede æg og til sidst i rasp. Tryk det godt fast, og få også siderne rullet i raspen. Steg krebinetterne ved jævn varme i rigeligt smør og evt. lidt olivenolie i ca. 2-3 min., til de er gyldne på den ene side. Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op. Vend krebinetterne, og steg dem ved jævn varme i ca. 4-5 min på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber og server. Gem fedtstoffet til kartoflerne.

peberrodspisekartoflerrøde æbler
Kartoffelkompot med æble og peberrod:

Skræl kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt saltet vand. Damp dem tørre, og mos dem groft sammen med en generøs smørklat eller lidt god olivenolie. Rør med masser af fintrevet peberrod efter smag samt små tern af æble. Smag til med salt og peber.

Hvis stege smørret fra krebinetterne ikke er branket skal du bruge dette i stedet for smørret.

Anretning:

Som vist på billedet – drys med det sidste estragon.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?