Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skræl bederne, og skær dem i tern på ca. 1x1 cm.
Kog ternene i ca. 3 min., indtil de er møre, og overfør dem til en skål med koldt vand.
Form kødet til krebinetter, og krydr dem med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Vend krebinetterne heri, og vend dem efterfølgende i rasp.
Steg krebinetterne i 2 tsk. olie pr. person i ca. 6 min. på hver side.
Hak persillen fint.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Tilsæt bederne og rør rundt, indtil de er varme. Skru helt ned for blusset, tilsæt persillen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Hæld evt. stegeskyen fra kødet i sovsen.
Servér krebinetterne med kartofler og rødbedestuvning.
Kommentarer og forslag til opskriften