Sæt endelig rødderne i ovnen, så snart du har klargjort dem. Også selvom din ovn ikke er helt varm endnu.
Så kommer der hurtigere mad på bordet, og du sparer en smule på energien.
Du kan også nøjes med at bruge 1/2 selleri til salaten, og bage resten med i ovnen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub eller skræl kartofler og gulerødder, skær dem i chunks, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade.
Dryp dem med olivenolie, drys med salt, og bag dem i den varme ovn i ca. 25 min., til de er møre og gyldne. Vend gerne rundt i dem undervejs.
Rør kødet med salt og et gavmildt kværn peber. Form 1 flot krebinet pr. pers., og vend dem i rasp.
Steg dem stille og roligt i rigeligt olie og evt. en smule smør på en varm pande i ca. 7-9 min. på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte.
Skær skrællen af selleri, og snit 1/2 -1 selleri i smalle stave (du kan bage resten med i ovnen, hvis du vil).
Skær æble i både, og pluk salaten.
Rør kærnemælk med mayonnaise, og smag til med salt, peber og hakket dild. Vend selleri og æble ned i dressingen.
Anret salaten på et fad, og top med cremet sellerisalat.
Anret de bagte rødder med krebinetter og salat, og servér straks.
Kundekommentarer ()