Skær kødet ud i mindre stykker, krydr det med salt, og gem det til senere.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Kasser det yderste lag af forårsløget, og skyl resten sammen med dild og chili. Pil hvidløget, og skræl guleroden.
Skær forårsløget i mundrette stykker, og hak dild, chili og hvidløg groft. Skær gulerødderne i tynde skiver.
Rør fiskesaucen med citronsaft, og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, chilien og solsikkekernerne.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Kødet steges på den ene side i ca. 1 min., til det får farve. Tilsæt forårsløg og gulerødder, og steg i yderligere 2 min., indtil grøntsagerne bliver møre. Sluk for varmen, tilsæt sovsen og dilden, og vend hurtigt rundt.
Fordel spelten i skåle, og servér kødet og grøntsagerne henover med en god skefuld sovs.
Kundekommentarer ()