0
Koreansk "mørbradsbulgogi" med kimchi og stegte squash med korianderfrø

Koreansk "mørbradsbulgogi" med kimchi og stegte squash med korianderfrø

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Filet a la mørbrad, svinristet sesamolietamari/soyasukker
1 min.
Kødet

Skær kødet ud i tynde strimler og vend det i soyaen, sesamolien og 1/2 tsk. sukker pr. person og lad det marinere.

grønne linser fra Puysalt
5 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

hjertesalatkimchi-basespidskål
10 min.
Salaten og kimchien

Skyl salaten og kålen grundigt og afdryp for vand. Pil bladene fra stokken på salaten og gem til senere – de skal bruges som ”skåle” til retten.

Snit kålen i så fine strimler som muligt og bland den med kimchi blandingen. 

squasholiehele korianderfrø
15 min.
Squashen

Varm en pande op ved høj varme. Skyl squashen og skær den i ½ cm tykke skiver. Steg squashskiverne i 1/2 spsk. olie pr. person til de får en brun overflade. Squashen behøves ikke at vendes så længe den er blød hele vejen igennem. Laves der mad til flere er det en god idé at stege squashen i flere omgange. Tag squashen af varmen og vend det med salt og det knuste korianderfrø.

25 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tages kødet op ad marinaden (uden at kassere marinaden) og steges i 1/2 spsk. olie. Når kødet har fået farve på den ene side, tilsættes marinaden og lades simre, indtil det har tyknet lidt omkring kødet.

30 min.
Anretning

Servér de forskellige elementer på fade, så man selv kan bygge de forskellige elementer i salatbladene. Top med saucen fra kødet.

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
553 kcal
Fedt:
27,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
29,4 g
heraf sukkerarter:
3,6 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
43,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?