0

Krondyrsfilet i pecannøddecrust med mos af søde kartofler og bourbon, peber/majssauté, grøn salat og kraftig skysauce (4-6 pers.)

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Filet: Hak pecannødderne fint i en foodprocessor, kom rasp, salt og peber ved og bland godt. Del krondyrsfileten i to og krydr med salt og peber. Smør dem begge godt ind i honningdijonsennep, paner dem grundigt i pecannøddecrusten og lad fileterne hvile 10 min. Varm smør og olie op på en pande, lad det bruse af og læg fileterne på. Steg dem ved middel varme i 10-12 min. og vend forsigtigt undervejs. Tag dem af panden og lad dem hvile tildækket i 15 min. Skær dem i tynde skiver lige inden servering.

Kartoffelmos: Skrub kartoflerne godt og bag dem møre ved 200°C i ca. 40 min. Træk skindet af og kom kødet i en kasserolle. Mos kartoffelkødet groft med en gaffel over svag varme. Kom cremefraiche, smør, salt og peber ved og mos videre til konsistensen er cremet - men med små klumper. Smag til med bourbon, salt og peber.

Sauté: Hak rødløg og hvidløg helt fint. Rens peberfrugterne, skær dem i små tern, ½ x ½ cm, og dræn majsene. Sauter først løg og hvidløg i lidt olie uden at de tager farve. Kom peberfrugter og majs ved, krydr med salt og peber og sauter yderligere 5 min. Vend fintklippet purløg i lige inden servering og smag til.

Salat: Skyl salaterne godt og slyng dem tørre. Dryp med lidt god olivenolie og balsamico lige inden servering og drys med en smule salt og friskkværnet peber.

Sauce: Kom fond, rødvin og timian i en kasserolle og kog det ned til halvdelen. Kom fløde og syltetøj ved og lad saucen simre 3 min. Sigt saucen igennem en fintmasket si og smag til. Jævn evt. med maizena.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?