0
Krondyrsfilet med sort pebercrust, kartoffelgratin med oliven, tomat og basilikum, grønne bønner med citron og hvidløg samt kryddersalat (8 pers.)

Krondyrsfilet med sort pebercrust, kartoffelgratin med oliven, tomat og basilikum, grønne bønner med citron og hvidløg samt kryddersalat (8 pers.)

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Filet: Gnid sojasaucen godt ind i kødet. Rør sennep og 1 spsk. olie sammen og pensl det jævnt over hele fileten. Rul dernæst i knust peber og lad kødet hvile på køl i min. 1 time. Smelt en god klat smør på panden og steg kødet gyldent og mørt på alle sider - fileten skal føles lidt fast ved et let tryk, men stadig give efter ved et lidt hårdere tryk. Tag fileten af panden og lad den hvile tildækket 10 min. Kom vin og fond på panden og lad det koge ind til en tredjedel - skrab let på bunden af panden undervejs, så alt kommer med. Pisk 3 spsk. koldt smør ind i saucen lidt ad gangen og smag til. Skær kødet i tynde skiver lige inden servering og drys med en smule flagesalt.

Gratin: Skrub kartoflerne godt, riv dem groft og vend dem med lidt salt. Kom dem i et dørslag og lad vandet trække ud af kartoflerne 10 min. Snit porrer og oliven i tynde skiver, snit tomaterne i strimler og pluk basilikumbladene af stilkene. Vend de drænede kartofler, porrer, oliven, tomater, hele basilikumblade, kapers, revet ost, parmesan, lidt salt og peber sammen og fordel blandingen i et smurt ildfast fad. Pisk fløde og cremefraiche sammen og hæld det over kartoflerne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35-45 min. til kartoflerne er møre og overfladen godt gylden. Gratinen har kun godt af at hvile tildækket 10-15 min. inden servering.

Bønner: Nip bønnerne, hak hvidløgene meget fint og snit skalotteløgene i tynde skiver. Kog bønnerne i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Smelt imens smørret i en stor gryde ved svag varme. Kom hvidløg, løg og citronskal ved og sauter det langsomt med - det skal på intet tidspunkt tage farve. Hæld vandet fra bønnerne, lad dem dampe tørre og vend dem i gryden sammen med lidt salt og peber.

Salat: Skyl alle salater og krydderurter og pluk dem i ensartede mundrette stykker. Kom dem i en skål, krydr med lidt salt og peber og dryp med olivenolie og lidt god balsamico. Vend let rundt og server straks.

Giv evt. et hjemmebagt focacciabrød til.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?