0

Krondyrsfilet på svampebund med honningmarinerede selleritern, kompot af tranebær og små råstegte timiankartofler (4-6 pers.)

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Filet: Gnid fileten godt med salt og peber. Varm en pande op med lidt smør og olie og læg fileten herpå. Brun fileten på alle sider 3-4 min. og læg den på en bageplade. Bag dem ved 225°C i 8 min. Pak den godt ind og lad den trække mindst 15 min. Hæld hedvin i den varme bradepande, rør godt rundt og sigt skyen over i en lille skål.

Svampe: Rens svampene, del dem i mundrette stykker og hak hvidløget fint. Smelt smørret, sauter hvidløget 2 min. uden at de tager farve og kom svampene ved. Rist dem let gyldne og krydr med salt og peber.

Selleri: Skræl selleriknolden og skær den i ensartede tern, 2 x 2 cm. Sauter dem 10 min. i smør og olivenolie. Hak løget fint og sauter det med sellerien 2 min. Kom resten af ingredienserne ved, kog det op og sluk så for varmen. Lad sellerien trække på eftervarmen frem til servering - husk at røre et par gange undervejs.

Kompot: Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde. Skræl appelsinskallen ned i gryden med et juliennejern (eller skræl appelsinen med en kartoffelskræller og skær dem i tynde strimler med en kniv), og pres så saften i. Kom resten af ingredienserne i og kog kompotten sammen ca. 10 min. ved moderat varme - tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis nødvendigt.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og forkog dem 5 min. i letsaltet vand. Riv bladene af timiankvistene og varm smør og olie op på en pande med kvistene alene. Sauter et øjeblik, fjern så kvistene, kom kartoflerne på og rist dem gyldne. Kom salt, peber og alle timianbladene ved og rist yderligere et par minutter.

Anretning: Lav en bund af svampe på midten af hver tallerken. Skær fileten i 4 ensartede stykker og placer dem på højkant, som et lille tårn ovenpå svampebunden. Dryp sky rundt om, pynt med fx et blad bredbladet persille og server de resterende elementer i skåle ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?