0
Krondyrtykstegsfilet stroganoff med Hasselback kartofler

Krondyrtykstegsfilet stroganoff med Hasselback kartofler

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Hasselback kartofler

Forvarm ovnen ved 200 grader.

Skrub kartoflerne, og skyl dem grundigt. Skær tynde skiver i kartoflerne, ca. 2/3 ned i kartoflerne. Man kan lægge kartoflen mellem to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem.

Læg kartoflerne i et fad som passer i størrelsen, så kartoflerne ligger tæt. Pensl dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bag kartofler i ca. 50 min, indtil de får en flot gylden overflade og er bløde helt ind til midten.

porregulerodrøget paprikatomatpuré
15 min.
Stroganoff

Pil det yderste lag af porren, skræl gulerødderne, skyl dem grundigt, og skær dem i grove stykker. Steg  guleroden, porren og paprikaen i 2 tsk. olie pr. person, og lad retten stege yderligere 4 min, under omrøring. Lav lidt plads i gryden, tilsæt tomatpureen på den tomme plads i gryden og steg den et øjeblik, for at neutralisere lidt af dens syre. Hæld 1 dl. vand i pr. person, og lad retten simre i ca. 5 min., imens kødet steges.

Krondyrtykstegsfiletolivenolie, ekstra jomfru
40 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i 2x2 cm stykker, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min på hver side. Kødet behøver ikke være gennemstegt, men skal bare have godt med farve. Overfør det stegte kød til stroganoffen, og lad retten simre færdigt i ca. 3 min. Kom evt. lidt vand i panden, hvor du har stegt kødet, så du nemmere kan overføre alle de overskydende safter til stroganoffen.

persille
55 min.
Persillen

Skyl persillen grundigt, afdryp for vand, og hak den fint.

60 min.
Anretning

Servér hasselback kartoflerne med stroganoffen, og top med persille.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
500 kcal
Fedt:
21,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
43 g
heraf sukkerarter:
15 g
Kostfibre:
9,6 g
protein:
26,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?