Forvarm ovnen ved 200 grader.
Skrub kartoflerne, og skyl dem grundigt. Skær tynde skiver i kartoflerne, ca. 2/3 ned i kartoflerne. Man kan lægge kartoflen mellem to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem.
Læg kartoflerne i et fad som passer i størrelsen, så kartoflerne ligger tæt. Pensl dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bag kartofler i ca. 50 min, indtil de får en flot gylden overflade og er bløde helt ind til midten.
Pil det yderste lag af porren, skræl gulerødderne, skyl dem grundigt, og skær dem i grove stykker. Steg guleroden, porren og paprikaen i 2 tsk. olie pr. person, og lad retten stege yderligere 4 min, under omrøring. Lav lidt plads i gryden, tilsæt tomatpureen på den tomme plads i gryden og steg den et øjeblik, for at neutralisere lidt af dens syre. Hæld 1 dl. vand i pr. person, og lad retten simre i ca. 5 min., imens kødet steges.
Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i 2x2 cm stykker, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min på hver side. Kødet behøver ikke være gennemstegt, men skal bare have godt med farve. Overfør det stegte kød til stroganoffen, og lad retten simre færdigt i ca. 3 min. Kom evt. lidt vand i panden, hvor du har stegt kødet, så du nemmere kan overføre alle de overskydende safter til stroganoffen.
Skyl persillen grundigt, afdryp for vand, og hak den fint.
Servér hasselback kartoflerne med stroganoffen, og top med persille.
Kundekommentarer ()