0
Oksekød i strimler med dampet blomkål og helbagte kartofler

Oksekød i strimler med dampet blomkål og helbagte kartofler

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend dem i 1/2 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de rynker, har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

blomkålcitron
10 min.
Damp blomkålen

Find en gryde, hvor blomkålen kan være i hel.

Dæk bunden af gryden med vand, kom blomkålen i gryden, og krydr kraftigt med salt ovenpå.

Kom låg på gryden, og varm op ved middelhøj varme.

Damp kålen i 15-20 min, indtil den bliver mør, og man kan skære igennem den med en ske.

Anret blomkålen på et fad med citronsaft og 1/2 tsk. olie henover, og krydr igen godt med salt.

creme frisk 9%skalotteløg
15 min.
Krydr creme frisk

Hæld creme frisk i en skål. Riv løget på den fine side af et rivejern ned i skålen, og smag til med salt.

oksekød i strimler
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. Undgå at røre for meget i kødet, så det kan få godt med farve.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Server kartoflerne med creme frisk, blomkål og kød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
582 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
47,4 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
9,2 g
Protein:
38 g