Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend dem i 1/2 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de rynker, har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Find en gryde, hvor blomkålen kan være i hel.
Dæk bunden af gryden med vand, kom blomkålen i gryden, og krydr kraftigt med salt ovenpå.
Kom låg på gryden, og varm op ved middelhøj varme.
Damp kålen i 15-20 min, indtil den bliver mør, og man kan skære igennem den med en ske.
Anret blomkålen på et fad med citronsaft og 1/2 tsk. olie henover, og krydr igen godt med salt.
Hæld creme frisk i en skål. Riv løget på den fine side af et rivejern ned i skålen, og smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. Undgå at røre for meget i kødet, så det kan få godt med farve.
Krydr med salt og peber.
Server kartoflerne med creme frisk, blomkål og kød.
Kundekommentarer ()