0
Krydderbagt kulmule med sorghum, tomater og cremet agurk

Krydderbagt kulmule med sorghum, tomater og cremet agurk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kasserollesorghumovn
1 min.
Kog sorghum

Start med at komme sorghum i en kasserolle. Dæk med vand og tilsæt lidt salt. Kog til de er møre - ca. 15 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

kulmulefilet uden skindIldfast fadovnSriracha sauce
5 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med srirachasaucen og lidt salt. Læg dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen ca. 15 min.

agurkgræsk yoghurt, 10%cashewnøddertomaterskålbasilikum
15 min.
Skær tilbehør

Hak nødderne groft.

Skær tomaterne i store tern.

Skær agurken i lignende tern.

Pluk basilikum ud i blade og skær det igennem et par gange med en kniv.

Kom agurk og yoghurt op i en skål, vend godt rundt og krydr med lidt salt, godt med groftkværnet sort peber og et par dråber olivenolie.

30 min.
Anretning

Dræn sorghum grundigt og vend herefter tomater og basilikum op i. Smag til en sidste gang.

Anret i en dyb tallerken med fisken ovenpå og cremet agurk på siden. Slut af med et drys nødder.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?