Schnitzler: Hak hvidløg, timian og rosmarin fint og rør det med lidt olie, salt og peber. Gnid kødet godt ind i krydderolien og lad det marinere køligt mens resten af retten tilberedes. Steg kødet 2-3 min. på hver side ved god varme - det må endelig ikke få for længe, da det let bliver tørt.
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og dup dem tørre. Lav dybe snit på den brede led af hver kartoffel, næsten hele vejen igennem og med 2 mm mellemrum. Læg kartoflerne på en bageplade og pensl godt med olie. Krydr med salt og peber og bag dem ved 175 grader i ca. 40 min. til de er gyldne og sprøde i toppen. Krydr med lidt groft salt inden servering.
Chutney: Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus og skær æblekødet i tern. Snit løgene i tynde skiver. Smelt smørret i en tykbundet gryde og sauter løgene deri uden de tager farve. Skru op for varmen, hæld cideren ved og kog den ind til næsten ingenting. Kom eddike og 1 dl sukker ved og rør til sukkeret er opløst. Vend æbler, anis, sennepsfrø og laurbær i og lad det simre under låg ved middel varme i 10 min. Tag låget af og kog yderligere 10-15 min. til det er tyknet. Fjern anis og laurbær og mos chutneyen let med en gaffel sammen med det sidste sukker. Lad den gerne køle lidt ned inden servering.
Server sammen med en klassisk letcremet broccolisalat med rosiner, rødløg og solsikkekerner (lav en creme af cremefraiche, mayonnaise, vineddike, dijonsennep, salt og peber).
Kommentarer og forslag til opskriften