0

Krydderurtefyldte rødtungeruller med svampe/persillerod/speltotto og kold puré af gulerødder og dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Puré: Skræl gulerødderne, del dem i grove stykker og damp dem og 1 fed pillet hvidløg møre i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra og køl det lidt af. Kom gulerødder, hvidløg, dild og 1 spsk. cremefraiche i en foodprocessor og kør det helt glat. Skrab det over i en skål, rør resten af cremefraichen i og smag til med citronsaft, salt og peber. Lad gerne cremen trække køligt i en times tid inden servering.

Otto: Hak skalotteløg og 1 fed hvidløg helt fint og skær de rensede svampe i mindre bidder. Skræl persillerødderne og skær dem i små fine tern på størrelse med en ært. Sauter løg og hvidløg i lidt olie i en gryde til de er klare. Tilsæt svampene og sauter videre til svampene er møre og væden fordampet. Rør skyllet perlespelt, persillerodstern og timianblade i, rist i 2-3 min. og hæld hvidvinen på. Kog under omrøring til vinen er helt absorberet og tilsæt derefter hønsefonden lidt ad gangen. Lad fonden blive optaget før der hældes mere i gryden og fortsæt til speltkornene er møre med bid og konsistensen blød og let flydende. Rør parmesanosten i, smag til og server straks efter.

Fisk: Hak krydderurterne (fx persille, basilikum, estragon og purløg) fint og vend dem sammen med en smule olie, salt og peber. Dup fileterne tørre, læg dem på række og drys med lidt salt og peber. Fordel krydderurtefyldet på fileterne og rul fileterne sammen om fyldet. Læg rullerne i et ovnfast fast og dryp med smeltet smør. Bag dem i en 175 grader varm ovn ca. 12 min. til de lige er møre.

Server speltottoen i dybe tallerkner toppet med 2-3 fiskeruller og en god skefuld gulerodspuré på toppen.

Giv en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?