0

Krydderurtemarineret andebryst med små kartofler i rød pesto og hjertesalat med figner, pærer og valnødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinade: Pisk 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. balsamico, honning, finthakket skalotteløg og hvidløg, krydderurter (fx oregano, salvie og timian), salt og peber godt sammen. Rids skindet på hvert bryst i et ternet mønster - men kun lige akkurat ned til kødet. Læg kødet i en frysepose, hæld marinaden i og ryst godt. Lad kødet marinere ved stuetemperatur i 30 min. - eller bedre endnu i et par timer i køleskabet.

Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem dampe tørre. Vend kartoflerne sammen med rød pesto og en smule olie og smag til med salt og peber.

Salat: Skyl salaten godt, slyng den tør og snit den i 1 cm brede strimler. Halver pærerne (fx Conference), fjern stilk og kernehus og skær frugtkødet i tynde både. Klip fignerne i små mundrette bidder. Anret salaten på et fad og fordel pærer, figner og valnødder oven på. Dryp salaten med lidt olivenolie og balsamico og krydr med lidt salt og peber lige inden servering.

Andebryst: Tag kødet op af posen og dup stykkerne tørre med køkkenrulle. Varm 2 spsk. olivenolie på en pande og læg kødstykkerne på med skindsiden nedad. Steg dem i 4-5 min. til skindet er gyldent og let sprødt. Vend dem og steg i yderligere 3-4 min. til kødet er rosa – de skal give lidt efter ved et let tryk og må ikke føles hverken for bløde eller hårde. Læg dem på et skærebræt og lad dem trække i 5 min. inden de skæres i tynde skiver på tværs af brystet.

Server sammen med flødebagte rodfrugter og godt groft brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?