0

Krydderurtestegt roastbeef og bagte kartofler med bacon, cremefraiche og purløg

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, dup dem tørre og tryk dem ned i et tykt lag groft salt i et passende ovnfast fad. Bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn i ca. 1½ time (til de er helt møre). Skær baconen i ½ cm tynde strimler på tværs af skiverne, rist dem gyldne på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Snit purløget meget fint. Lav et dybt kryds i de bagte kartofler og pres dem åbne. Læg en teske smør i hver og lad det smelte lidt. Kom 1½ spsk. cremefraiche i hver og drys med bacon og purløg.

Roastbeef: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. inden det skal steges. Kom en god klat smør, rosmarin, timian og laurbærblade i en stegegryde og lad det bruse af. Brun stegen på alle sider ved middelhøj varme og krydr med salt og peber undervejs. Læg stegen i en lille bradepande oven på krydderurterne og steg videre i den 200 grader varme ovn i ca. 20 min. Bruges der stegetermometer skal centrumtemperaturen være 55 grader. Tag stegen ud, dæk til med stanniol og lad den hvile 25 min. Skær stegen i skiver lige inden servering.

Server sammen med en lækker tomatsalat, sæsonens ristede grøntsager eller en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften