0

Krydderurtestegt roastbeef og bagte kartofler med bacon, cremefraiche og purløg

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, dup dem tørre og tryk dem ned i et tykt lag groft salt i et passende ovnfast fad. Bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn i ca. 1½ time (til de er helt møre). Skær baconen i ½ cm tynde strimler på tværs af skiverne, rist dem gyldne på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Snit purløget meget fint. Lav et dybt kryds i de bagte kartofler og pres dem åbne. Læg en teske smør i hver og lad det smelte lidt. Kom 1½ spsk. cremefraiche i hver og drys med bacon og purløg.

Roastbeef: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. inden det skal steges. Kom en god klat smør, rosmarin, timian og laurbærblade i en stegegryde og lad det bruse af. Brun stegen på alle sider ved middelhøj varme og krydr med salt og peber undervejs. Læg stegen i en lille bradepande oven på krydderurterne og steg videre i den 200 grader varme ovn i ca. 20 min. Bruges der stegetermometer skal centrumtemperaturen være 55 grader. Tag stegen ud, dæk til med stanniol og lad den hvile 25 min. Skær stegen i skiver lige inden servering.

Server sammen med en lækker tomatsalat, sæsonens ristede grøntsager eller en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?