0
Krydderurtestegt rødspætte med rødløgssauté

Krydderurtestegt rødspætte med rødløgssauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rødspætte: Rasp og krydderurter blendes til raspen får en grøn farve. Tilsæt lidt salt og peber. Rødspætterne vendes i raspen og steges i halv smør/olie i ca 2-3 min. på hver side.

Rosenkål: Begynd med at koge kålene i letsaltet vand i ca. 5-7 min. afhængig af størrelse. Skær bacon og et halvt rødløg i fine tern og sautér det i en gryde. Tilsæt de kogte rosenkål og sautér videre i ca. 2 min. Smag til med salt og peber.

Rødløgssauté: Snit løgene i meget tynde strimler og sautér det i lidt olie på en pande. Smag til med salt, peber og lidt krydderurter.

Server retten med små kartofler evt. (med skræl), citron og smørsauce.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia