Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Skær auberginen i tynde skiver og gnid den med lidt olivenolie. grill den på en varm grillpande eller steg den i rigeligt olivenolie på en varm pande. Den skal være helt mør og lækker. Krydr med salt.
Riv hvidløget fint og rør det i yoghurten sammen med auberginer, salt og lidt olivenolie. Smag til, anret cremen i en skål og drys med lidt sumak.
Kog perlebyggen i usaltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Afdryp den.
Steg kyllingen i olivenolie på en varm pande (evt. den fra auberginer). Steg til den er gylden og gennemstegt. Ca. 5-7 min. Krydr med salt og græsk salat krydderi.
Skær agurk, tomat og peberfrugt i tern og anret det hele på et fad sammen med rucola.
Varm pitabrødene; grill dem eller varm dem i ovn, mikroovn eller blot på en tør, varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke.
Servér pitabrød, kylling, grønt, perlebyg og auberginecreme og fyld selv med det I bedst kan lide ved bordet.
Nyd straks.
Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.
Græsk salat krydderi indeholder:
50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften