0

Krydre kylling og sprøde grøntsager i pitabrød med auberginecreme

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

auberginehvidløggræsk yoghurt, 10%sumak (sumac)perlebyg
1 min.
Auberginedip og perlebyg

Skær auberginen i tynde skiver og gnid den med lidt olivenolie. grill den på en varm grillpande eller steg den i rigeligt olivenolie på en varm pande. Den skal være helt mør og lækker. Krydr med salt. 

Riv hvidløget fint og rør det i yoghurten sammen med auberginer, salt og lidt olivenolie. Smag til, anret cremen i en skål og drys med lidt sumak. 

Kog perlebyggen i usaltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Afdryp den. 

Kylling i strimlergræsk salat krydderiagurktomaterrød peberfrugtrucola
10 min.
Kylling og grønt

Steg kyllingen i olivenolie på en varm pande (evt. den fra auberginer). Steg til den er gylden og gennemstegt. Ca. 5-7 min. Krydr med salt og græsk salat krydderi. 

Skær agurk, tomat og peberfrugt i tern og anret det hele på et fad sammen med rucola.

 

pitabrød
25 min.
Anretning

Varm pitabrødene; grill dem eller varm dem i ovn, mikroovn eller blot på en tør, varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

Servér pitabrød, kylling, grønt, perlebyg og auberginecreme og fyld selv med det I bedst kan lide ved bordet. 

Nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Bonusinfo

Græsk salat krydderi indeholder:

50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver