Skræl gulerødderne, skær dem i grove stykker og kog dem lige netop møre i letsaltet vand, 12-15 min.
Klip imens abrikoserne i mindre bidder og hak pillede løg og hvidløg groft. Hæld vandet fra rødderne og lad dem dampe tørre. Kom dem i en foodprocessor sammen med abrikoser, 2 slags løg og pinjekerner og kør det sammen til en fin puré. Kom puréen i en skål, rør rasp, chiliflager og krydderurter i og smag til med salt og peber. Rør æggene i og lad farsen sætte sig 10 min. på køkkenbordet.
Form farsen til små bøffer, lange köfte, frikadeller eller noget helt fjerde og stil dem på køl en times tid.
Kom olie i en pande, så det dækker bunden med ca. 1 cm, og varm det godt op. Steg fritterne gyldne og sprøde og dryp dem af på køkkenrulle inden servering - rør ikke for meget ved dem under stegning, da de let går i stykker. Server friskstegte som appetizer med en tahin-hvidløg-yoghurtdressing til eller som hovedret med fx couscoussalat, grillede grøntsager og tzatziki til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kundekommentarer ()