Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Skyl blomkål og skræl løg. Del blomkålen ud i store, rustikke buketter, og skær løgene i kvarte. Blomkålsstykkerne skal gerne være mindst dobbelt så store som de kvarte løg.
Vend begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en plade, og bag dem i ca. 20 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.
Bemærk, at hvis du laver mad til 1 kuvert kan du sagtens spare ovnen og tilberede på en pande. Sørg blot for, at løget får godt med tid og bliver helt mørt.
Sæt linserne over at koge ca. 15 min. i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt.
Kom kødet op i en skål, og tilsæt et godt skud salt og krydderblandingen. Rør godt rundt og form små kødboller, 3 stk. pr. kuvert.
Steg kødbollerne stille og roligt på alle sider ca. 10 min. i alt på en godt varm pande i en smule olie til de har taget godt med farve og er gennemstegte.
Pluk mynten ud i blade.
Dræn linserne og smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Smuldr osten ned i og vend godt rundt. Anret linserne i bunden af en dyb tallerken med kødboller, bagte løg og blomkål ovenpå.
Slut af med at rive limefrugten fint henover retten, og drys med mynteblade.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()