Næringsfordeling pr. person
Energi: 581 kcal
Fedt: 8,6g
Kulhydrat: 42,7g
Protein: 37,7g
Kostfibre: 21g
Tænd ovnen på 220 grader. Vask græskarret grundigt og del det i kvarte. Fjern kernehuset, skær græskarret ud i grove stykker og gnid dem med en god olivenolie og lidt salt. Bag stykkerne i et ildfast fad til de er møre og har taget godt med farve - ca. 25 min.
Kom det hakkede kød op i en skål sammen med krydderiblandingen og lidt salt. Rør det sejt og form 3 kødboller per kuvert.
Skyl æblet og skær det ud i både. Pluk salaten ud i blade og lad dem ligge i iskoldt vand til senere.
Hak hasselnødderne groft med en kniv.
Steg kødbollerne på en mellemvarm pande, til de har taget godt med farve over det hele og er gennemstegt - ca. 10 min.
Dryp salatbladene grundigt af.
Anret græskarstykkerne på en tallerken sammen med kødboller, æblebåde, hasselnødder, salatblade og til sidst små klatter af creme fraiche.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()