Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Sæt linserne over at koge i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. De skal koge stille og roligt i 15-20 min.
Skær tomater og aubergine ud i store firkanter. Vend det hele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bred det ud på en bageplade, og bag i ca. 20 min., til auberginerne er møre og har taget farve i kanterne.
Riv citronen fint, og gem den revne skal til senere.
Pisk en dressing af lige dele olivenolie og citronsaft. Du skal bruge ca. 2 spsk. færdig dressing pr. kuvert. Krydr med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.
Skær kyllingen ud i fingertykke strimler. Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kyllingestykkerne i 3-4 min., til de har taget farve og er gennemstegte. Krydr med lidt salt, krydderblandingen og den fintrevne citronskal.
Dræn linserne, og vend dem sammen med de bagte grøntsager og dressingen. Anret i en dyb tallerken med kylling, stykker af plukket mozzarella og basilikumblade ovenpå.
Velbekomme!
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kundekommentarer ()