0
Krydrede, nye rødder med nektarin, græskarkerner og mozzarella

Krydrede, nye rødder med nektarin, græskarkerner og mozzarella

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
gulerødderrødbederchipotlesauce krydderigræskarkerner
1 min.
Rødder

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl rødbederne, og skrub gulerødderne grundigt.

Skær begge dele i grove, mundrette stykker. Vend dem med lidt olivenolie, krydderblandingen og lidt salt.

Bred dem ud på en bageplade, og bag i 20-25 min., til de er møre og har taget farve.

Når der er 5 min. igen, drysser du græskarkernerne ud over rødderne, og lader dem bage med.

frisk mozzarellanektarinersalat
15 min.
Salat

Skyl salaten grundigt, og skær den ud i grove strimler.

Pluk mozzarellaen ud i bidder.

Skær nektarinerne ud i mundrette bidder.

30 min.
Anretning

Anret salat og rødder i en dyb tallerken, og slut af med at komme stykker af mozzarella og nektariner ved.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.