0

Krydrede oksefrikadeller med couscous a la Grækenland

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Skræl gulerødderne og pil 1 skalotteløg og hvidløgene. Kom det hele i en foodprocessor og hak til det er ensartet - men beholder lidt struktur. Kom det i en skål sammen med kød, chili, sukker, 2 spsk. citronsaft, sojasauce, håndhakket koriander (eller persille), salt og peber og rør det til en lind fars. Lad gerne farsen "marinere" ½-1 time på køl inden tilberedning. Tænd ovnen på 225 grader. Form farsen til kødboller på størrelse med en 5-krone og læg dem på bagepapir. Pensl med et tyndt lag olie og sæt dem i den 225 grader varme ovn i ca. 15 min. til de er gyldne udenpå - men stadig saftige indeni. Anret på et fad og pres lidt citronsaft over lige inden servering.

Couscous: Kom couscoussen i en skål og overhæld det med kogende fond, til det dækker med ca. ½ cm. Lad det suge i 10 min. og findel derefter med en gaffel. Snit tomater, agurk, peberfrugt og 1 skalotteløg i skiver eller tern (efter behag). Skyl salaten, slyng den tør og bred den ud som en rede på et fladt fad. Fyld couscoussen i reden og top med agurk, tomat, peberfrugt og løg. Drys med feta og oliven, dryp med olie og eddike og krydr med oregano, salt og peber.

Server sammen med kartoffelbåde, tzatziki og pitabrød til.

Kommentarer og forslag til opskriften