0

Krydrede oksekødsboller med sprød peberfrugt/tomat/basilikumsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Halver tomaterne og skær peberfrugterne i store tern. Snit løget i skiver og striml basilikummen fint. Riv et fed hvidløg fint og pisk det godt sammen med 5 spsk. olie, eddike, salt og peber. Vend tomat, peberfrugt, løg, basilikum og dressing sammen og lad det marinere 5-10 min.

Kødboller: Rist pinjekernerne let på en tør pande. Hak persillen fint og kom det i en skål sammen med et fed presset hvidløg, chili, dijonsennep, hakket oksekød, de letristede pinjekerner, salt og peber. Rør det til en lind fars og form den til kødboller på størrelse med en femkrone. Læg dem på en bageplade, pensl med et tyndt lag olie og bag kødbollerne i ovnen ved 235 grader i 15-20 min. til de er gyldne og møre.

Server retten med en klassisk kartoffelsalat (eller ovnbagte kartoffelbåde), tzatziki og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften