0

Krydrede spidskåls-parathas med frisk ingefær og chili (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim kålen for grove yderblade og stok og hak bladene fint. Kom dem i en skål sammen med fintsnittede forårsløg, finthakket ingefær og chili, spidskommen, koriander, garam marsala, salt og peber. Rør mel og smør i og tilsæt koldt vand lidt ad gangen mens det hele æltes sammen til en fast dej. Del dejen i kugler på størrelse med tennisbolde og rul dem ud til 1 cm tykkelse i lidt mel. Læg dem på en varm tør pande, ca. 1 min. på hver side. Kom lidt olie på pande og steg videre til parathaerne er gyldne og let sprøde. Server dem som de er med mangochutney eller raita (yoghurt naturel rørt med lidt stødt spidskommen og tomat og agurk i små tern) til, eller giv dem som tilbehør til krydrede sammenkogte retter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).