Start med at dræne bønnerne, men gem lidt af vandet.
Kom en god sjat olivenolie op i en gryde ved mellem varme. Tilsæt bønnerne, og lad dem varme lidt igennem. Tilsæt så krydderblandingen, og lad den varme med. Tilsæt herefter en smule af bønnevandet, og blend det hele til en tyk bønnemos med konsistens lidt som en hummus. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere olivenolie.
Skræl skorzonerrødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt ned på bordet, og så dreje dem rundt, mens man skræller. Skyl dem herefter helt rene for evt. jord.
Skær dem i 5 cm lange stykker.
Børst svampene rene, og skær dem ud i grove stykker. Skyl spinaten grundigt, og rib den af stilkene. Skær den igennem et par gange med en skarp kniv.
Find en stor pande frem, og sæt den over ved middelhøj varme.
Tilsæt lidt olie, og steg rødderne i ca. 4-5 min., til de har taget lidt farve og er møre med bid. Tag dem af panden, tilsæt lidt ny olie, og steg svampene i 4-5 min., til de er møre.
Til sidst, lige før svampene er færdige, tilsætter du spinaten til panden. Træk panden fra varmen og vend rundt, så spinaten lige bliver varmet igennem og falder lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Saml rødder, spinat og svampe i en stor skål og kom godt med fintrevet citron ned i. Vend rundt.
Varm bønnemosen op igen, og anret den i bunden af en dyb tallerken. Kom rødder, spinat og svampe ovenpå, og slut af med at rive godt med ost henover.
Velbekomme!
Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kommentarer og forslag til opskriften