Skær skrællen af græskarret med en skarp kniv, halver det og tag indmaden ud. Skræl kartoflerne og skær begge dele i grove tern. Snit de rensede porrer i skiver og hak hvidløgene fint. Sauter porre og hvidløg i smørret uden at det tager farve. Kom græskar- og kartoffeltern ved, sauter yderligere 2 min. og tilsæt så fond og krydderier. Læg låg på og lad suppen simre 25 min. til græskarternene er godt møre. Blend suppen glat med en stavblender, rør fløden i og smag til. Server rygende varm med godt brød og gerne en skefuld pesto og et drys ristede græskarkerner oveni.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften