Brug evt. halvdelen af agurken til snacks, hvis du vil.
Husk at rødkål smitter af, så pas på hænder, redskaber og tøj.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom bulgur i en kasserolle med 2 dl kogende vand pr. 125 g. Krydr med salt og 1 spsk. olivenolie, og kog bulguren i 1-2 min. Luk den med låg eller dæk den med film, og lad den trække indtil servering.
Riv agurk groft, drys den med lidt salt, kom den i en sigte, og lad den dryppe af.
Smag yoghurt til med fintrevet hvidløg, salt og lidt olivenolie. Klem væden fra agurken, og rør agurken i yoghurten. Smag til igen med salt og tørret dild.
Steg kødet i olie på en varm pande, og krydr med mezzekrydderi og salt.
Rør saft af 1 citron med 2 tsk. sukker. Snit rødløg i tynde både, og vend dem med citronsaften. Lad løgene trække indtil servering, og vend groftplukket persille i lige inden anretning.
Snit rødkål fint.
Anret bulgur i dybe tallerkener med rødkål, tzatziki, krydret kød og løgsalat, og servér straks.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()