Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær aubergine i aflange skiver og peberfrugt i grove strimler, og gnid begge dele med en smule olivenolie.
Grill grøntsagerne på en varm grillpande, til de er møre, og krydr dem med salt.
Riv agurken, kom den i en sigte, og drys med en smule salt. Lad den dryppe af i 5-10 min.
Rør yoghurten med lidt fintrevet hvidløg.
Klem agurken fri fra væde, rør den med yoghurt, og smag til med salt, peber og lidt olivenolie.
TIP: Jeg griller på en grillpande, men du kan sagtens grille dem på en rigtig grill eller ved 240 grader med grilleffekt i ovnen.
Steg kødet i olivenolie på en pande ved høj varme i 4-5 min., til kødet er gyldent og gennemstegt. Krydr med græsk linsesuppe krydderi.
Grill pitabrødene, og hold dem lune i et rent viskestykke.
Servér grillede grøntsager med krydret gris, tzatziki og lune pitabrød, og nyd straks.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kommentarer og forslag til opskriften