0

Krydret hakket skinkekød a la Thailand med jasminris og icebergsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ris: Skyl risene godt under rindende koldt vand, kom dem i en gryde og tilsæt 6 dl vand og 1 tsk. salt. Læg låg på og kog risene 12 min. Sluk for blusset og lad dem trække på eftervarmen i 10 min.

Kød: Pil løg og hvidløg og kom dem i en foodprocessor sammen med tomater, chili og ingefær og kør det til en ensartet grov masse. Varm olien op i en wok eller sauterpande, kom løg/tomatblandingen i og sauter ved middel varme i 4-5 min. Skru lidt op for varmen, kom kødet ved og rist det 10-12 min. til det er gyldent og gennemstegt. Snit imens forårsløgene i tynde skiver, hak korianderen groft, snit icebergsalaten i strimler og pres saften ud af limefrugten. Rør fiskesauce, limesaft og farin i panden og lad farinen smelte. Vend forårsløg og koriander i og smag til. Bred salaten ud i bunden af et lavt fad og fordel kødet ovenpå. Server straks med risene til.

Kommentarer og forslag til opskriften