0

Krydret helstegt svinemørbrad med salat af nye rødbeder og krydderurtecreme

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Kog rødbederne møre i letsaltet vand, gnid skindet af og halver dem en gang på langs. Snit æblerne i små tern, hak persillen og skyl salaten. Pres hvidløgene, rør dem med tahin, citronsaft, olivenolie og en smule vand og smag til med salt og peber. Vend rødbederne i dressingen og smag til. Bred salatbladene ud på et fladt fad og fordel rødbederne ovenpå. Drys med æbletern, sesamfrø og hakket persille og server.

Creme: Bland cremefraiche, mayonnaise, hakkede krydderurter, salt og peber godt og lad cremen trække min. 10 min. på køl. Smag til inden servering.

Mørbrad: Rør spidskommen, koriander, salt, peber og 3 spsk. olie sammen i en skål. Læg kødet i en bradepande og gnid krydderblandingen godt ind i kødet. Steg mørbraderne i ovnen ved 225 grader i 15-20 min. til de lige føles faste ved et let tryk. Lad dem hvile tildækket 10 min. inden de skæres i tynde skiver.

Server retten sammen med ovnbagte kartoffelbåde og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia