0
Krydret kikærtemos med marineret fennikel og stegt salat

Krydret kikærtemos med marineret fennikel og stegt salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Fennikelagurkdildhjertesalat
1 min.
Forbered det grønne

Start med at sætte en stor grydefuld vand over at koge med et godt skud salt, som hvis du skulle koge pasta.

Skær fennikel i kvarte.

Halver hjertesalaten.

Skær agurken i små tern.

Hak dilden groft - både stilke og blade.

Fennikel
5 min.
Kog fennikel

Når vandet koger, tilsætter du fenniklen og koger dem ca. 4-5 min. til de er møre. Tag dem derefter op og lader dem dampe lidt af.

8 min.
Lav marinade

Kom ca. 1 tsk. honning pr. kuvert op i en lille kasserolle. Tilsæt ca. 1 spsk. limesaft pr. kuvert og dildfrø. Giv det et hurtigt opkog og pisk ca. 1 spsk. olivenolie ned i, så du får en marinade.

kikærter i vandRogan Josh
15 min.
Lav kikærtemos

Dræn kikærterne og kom dem op i en kasserolle sammen med et godt skud olivenolie og krydderblandingen. Varm det godt igennem og mos det så groft med en gaffel. Smag til med salt.

hjertesalat
25 min.
Steg salaten

Varm en pande op ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg salaten på skærefladen til den har taget godt med farve, men stadig har bid. Ca. 2-3 min. Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret kikærtemos i bunden af en dyb tallerken. Vend fennikel med marinaden og hakket dild og anret ovenpå. Slut af med at komme salat og agurk på tallerkenen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?