Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær auberginen i tynde skiver, og gnid den med lidt olivenolie.
Grill den på en varm grillpande, eller steg den i rigeligt olivenolie på en varm pande, til den er helt mør. Krydr med salt.
Riv hvidløget fint, og rør det i yoghurten sammen med grillede auberginer, salt og lidt olivenolie.
Smag cremen til med salt og peber, anret den i en skål, og drys med lidt sumak.
Kog perlebyggen i usaltet vand i 15-20 min., til den er mør, og sigt vandet fra.
Hvis du modtager hele kyllingebryster, skal du skære kødet i strimler.
Steg kyllingen i olivenolie på en varm pande (evt. den fra auberginer) i ca. 5-7 min., til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt og græsk salat krydderi.
Skær agurk, tomat og peberfrugt i tern, og anret det hele på et fad sammen med rucola.
Varm pitabrødene i ovn, mikroovn eller blot på en tør, varm pande, og hold dem lune i et rent viskestykke.
Sæt pitabrød, krydret kylling, grønt, perlebyg og auberginecreme på bordet, og fyld selv med det, I bedst kan lide.
Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.
Græsk salat krydderi indeholder:
50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften