Jeg elsker stegte gulerødder. Men orker du ikke at stege dem, kan du skrælle dem, og anrette dem som snackgrønt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette chunks. Steg dem i olivenolie på en varm pande i ca. 5-8 min., og krydr med salt og sumak.
Tag dem af panden, og tør evt. panden af med et stykke papir, så den er klar til kød.
Riv agurken groft, og kom den i en si med fintrevet eller presset hvidløg og et drys salt. Lad den dryppe lidt af.
Rør yoghurten med hakket mynte (gem lidt til anretningen). Klem mere væde fra agurken med hænderne, og rør den med yoghurten. Smag til med salt og olivenolie.
Varm panden op igen, og kom evt. mere olie på. Steg kødet ved super høj varme i 2-4 min., eller til det er flot brunet. Krydr med shawarmakrydderi, salt og peber.
Snit salat og kål. Skær løget i både og tomaterne i tern, og lun brødet i ovnen eller på en brødrister.
Anret det hele på fade og i skåle. Hold pitabrødene varme i et rent viskestykke. Servér det hele ved bordet, og fyld selv lune pitabrød med gulerødder, kød, salat, resten af mynten, tomat, løg og tzatziki.
Shawarma krydderi indeholder:
Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel
Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.
Kundekommentarer ()